Pompe de caldura – Principiul de functionare- Pompa de caldura Leave a comment

Pompa de caldura – Principiul de functionare a unei pompe de caldura

Modul de functionare al pompe de caldura corespunde modului de functionare al unui frigider, dupa cum se vede si din figura alaturata.

Pompe de caldura - principiu de functionare

Functionarea unei pompe de caldura

In cazul frigiderului, agentul de racire scoate caldura (pompe de caldura) cu ajutorul vaporizatorului, iar prin intermediul condensatorului aparatului, aceasta se transfera in incapere. In cazul unei pompe de caldura, caldura se extrage din mediul inconjurator (sol, apa, aer) si se conduce la sistemul de incalzire. Circuitul agregatului de racire se realizaeza conform legilor fizicii. Agentul de lucru, un lichid care atinge punctul de fierbere la o temperatura redusa, se conduce intr-un circuir si consecutiv se evapora, se comprima, condenseaza si se destinde in cadrul unei pompe de caldura.

In vaporizator se afla agent de lucru lichid la presiune redusa a pompe de caldura. Nivelul de temperatura al caldurii ecologice din pompe de caldura vaporivator este mai ridicat decat domeniul de temperaturi de fierbere corespunzator presiunii agentului de lucru. Aceasta diferenta de temperatura conduce la o transmitere a caldurii ecologice asupre agentului de lucru, iar agentul de lucru fierbe si vaporizeaza in pompe de caldura . Caldura necesara se preia de la sursa de caldura in cazul unei pompe de caldura.

Vaporii rezultati din agentul de lucru se aspira continuu din vaporizator de catre compresor si se comprima. in timpul comprimarii cresc presiunea si temperatura vaporilor.

Vaporii agentului de lucru ajung din compresor in condensator in pompe de caldura care este inconjurat de agent termic. Temperatura agentului termic este mai redusa decat temperatura e condensare a agentului de lucru, astfel incat vaporii se racesc si se lichefiaza din nou. Energia preluata in vaporizator si suplimentar, energia electrica transferata prin comprimare, se elibereaza in condensator prin condensare si se transfera agentului termic.

In continuare se recircula agentul de lucru al unei pompe de caldura prin intermediul unui ventil de destindere in vaporizator. Agentul de lucru trece de la presiunea ridicata a condensatorului la presiunea redusa a vaporizatorului. La intrarea in vaporizator se ating din nou presiunea si temperatura initiala, astfel circuitul se inchide.

Pompe de caldura

Pentru mai multe detalii despre pompe de caldura, pompa de caldura ne puteti contact prin intermediul paginii de contact sau la numarul de telefon 0741 146 358!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SHOPPING CART

close